Oddíl kopané TJ Petřvald na Moravě [ Sportovní oddíl nebo klub ]

Z historie oddílu kopané:
K ustavení oddílu kopané v naší TJ došlo v roce 1952. Založení se ujali Lumír Adamík, Viktor Londýn, dále to byli Josef Šindel, Karel Kotek st., Ludvík Kolbe, Ladislav Kolbe a tehdejší starosta TJ Lubomír Tyleček. V témže roce byl oddíl kopané přihlášen do okresní soutěže a zařazen do 4. třídy, kde hrál až do roku 1954.
V roce 1962, kdy oddíl slavil 10. výročí svého trvání, docílil prvního místa v soutěži a stal se vítězem III. třídy okresní soutěže a zajistil si postup a účast ve druhé třídě.
V roce 1976 se mužstvu dospělých podařilo postoupit do okresního přeboru. V roce 1980 pak mužstvo postoupilo do finále poháru "Rozkvět", kde prohrálo s Příborem. Bylo to v historii podruhé, kdy se mužstvu podařil tento úspěch (v prvém případě se v roce 1968 petřvaldské mužstvo stalo vítězem tohoto poháru).
Rok 1982 je možno označit jako klíčový pro další vývoj kopané v Petřvaldě. V oddíle se začalo pracovat jiným způsobem než doposud. Kádr mužstva čítal 15-20 hráčů, což mělo za následek vyšší konkurenci v mužstvu. Tréninky se konaly pod vedení zkušených bývalých výborných fotbalistů 2-3 krát týdně. Toto se projevilo i na výsledcích - mužstvo zvítězilo v okresním přeporu a v sezóně 1983 - 1984 poprvé v historii oddílu postoupilo do krajské soutěže I.B třídy. Činnost oddílu se nesoustředila pouze na družstvo mužů, v oddíle působila také mládežnická mužstva žáků a dorostenců vedená bývalými zkušenými fotbalisty.
V roce 1991 proběhla reorganizace soutěží slezské fotbalové župy, družstvo mužů skončilo po postupu z okresu na vynikajícím třetím místě a vybojobalo si tak místo v nově vzniklé 1.A třídě. V sezóně 1992-1993 se petřvaldští fotbalisté umístili v této třídě na 4. místě. Úspěchy měla i mládežnická družstva, především dorostenci dosahovali výborných výsledků a dva roky bojovali dokonce v krajské soutěži.

Dnes oddíl kopané čítá celkem 100 členů, z toho 30 žáků a benjamínků a 35 dospělých hrajících v A a B mužstvu.
Oddíl mužů A družstva hraje 1.A třídu. Mužstvo žáků loni vyhrálo okresní soutěž a postoupilo do okresního přeboru. V letošním roce jsou žáci pod vedením p. Tomáše Klečky bez jediné prohry na prvním místě okresního přeboru.
Od podzimu 2006 začíná v oddíle opět působit i mužstvo dorostu

KONTAKTNÍ ADRESA:

Oddíl kopané, TJ Petřvald na Moravě
Otto Kleniar
Petřvald
742 60 Petřvald
Česko (CZ)
tel: (+420) 736 604 771

FOTOGALERIE

Z TISKOVÝCH ZPRÁV A ČLÁNKŮ

DOKUMENTY

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Sportovní oddíl nebo klub
AKTUALIZACE: Kamila Plisková (Knihovna Petřvald) org. 56, 02.12.2010 v 15:33 hodin