PEDILUVIUM - Kneipovy masážní vaničky [ Rehabilitace a masáže ]

Kneipova vaničková masážní technika je druh hydroterapie, jejíž účinek se zakládá na střídání teplé a studené vody. Teplá voda způsobí uvolnění ztuhlých částí těla. Studená ztlumí bolest.


CO JE PEDILUVIUM?

Jestliže chcete reaktivovat krevní koloběh vašich nohou, je tato metoda je velmi oblíbenou cestou, jak toho rychle a příjemně dosáhnout.

Zjednodušeně se jedná o systém oddělených vaniček s kamínky na dně vaniček naplněných chladnou a teplou vodou. Do vody se někdy přidávají soli, případně výluhované byliny.

Sednete si a ponoříte nohy do vaniček. Postupně je střídáte a případně překračujete z jedné vaničky do druhé v koridoru vytvořeném z vaniček umístěných za sebou.

Probíhají dvě reakce na nohou - mechanická, vyvolaná tlakem kamínků na chodidla a tepelná, vyvolaná střídáním teplé a studené vody.

Chodidla a nohy se tak aktivně prokrví je aktivována cirkulace krve v chodidlech nohou až po kotníky. Zároveň povzbudíme energetické body, které pozitivně ovlivňují ostatní části těla a odstraníme pocity těžkých nohou.

Po masáži si osušte nohy a chvíli si vychutnejte nový pocit, které Vám masáž přinesla.

Pozor!
Nikdy nekončete masáž v chladné vaničce. Pocit vychlazených nohou není vhodný pro ukončení masáže. Daleko příjemnější je masáž ukončit s příjemně vyhřátýma nohama. Prostě mějte nohy v teple!

KONTAKTNÍ ADRESA:

Ing. Ladislav Hollý
Dukelská 566
742 42 Šenov u Nového Jičína
Česko (CZ)
tel: (+420) 608 44 77 21

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.RelaxacniCentrum.cz

Typ záznamu: Rehabilitace a masáže
AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 14.12.2006 v 12:18 hodin