Motokrosový a bikrosový areál [ Motokrosový areál ]

Kontaktní osoby:

Jiří Beseda: 603 195 268
Petr Geryk: 602 780 145


Motocross si v Novém Jičíně našel své místo

Dne 6. dubna roku 2002 vyjeli malí i velcí motorkáři poprvé na trať v Novém Jičíně. Toho dne při oficiálním otevření motokrosového a bikrosového areálu přestřihl místostarosta města Mgr. Ivan Týle slavnostně pásku a otevřel tak oficiálně všem příznivcům motokrosu a bikrosu možnost vyžití i v našem okresním městě. Současně s krásnou tratí byl založen sportovní klub BEMGE MOTOCROSS NOVÝ JIČÍN, který má 35 aktivních členů ve věku od 5 až do 60 let. Nemalou skupinu příznivců klubu tvoří kluci a tátové, kteří pravidelně využívají naši trať při terénních jízdách na kolech. Spousta kluků si pak přijde jen zkusit, o čem ten náš sport vlastně je a odjíždí s přesvědčením, že si dříve či později taky nějakou motorku pořídí a že ji budou s ostatními prohánět po trati pravidelně. Potěšující je i skutečnost, že zájem o činnost v klubu projevují i nadšenci, kteří se rekrutují z řad diváků a že někteří z nich se již nyní aktivně zapojují při organizování nejrůznějších akcí a závodů na naší trati.

Po získávání prvních zkušeností jsme se začátkem léta rozhodli pro zásadní úpravu celého okruhu tak, aby se trať stala mnohem členitější, tím i náročnější, ale aby byla pro naše malé a velké jezdce také bezpečná. Vrcholem naší premiérové sezóny pak bylo uspořádání otevřeného závodu v motokrosu, který se uskutečnil dne 7. 9. 2002. Zájem o toto klání pak předčil veškerá naše očekávání, a to jednak z pohledu zájmu diváků, ale i ze strany samotných závodníků, kterých startovalo v různých kategoriích více než 60. Přijeli k nám i z jiných krajů a nejmladšímu jezdci bylo 4,5 roku. Při závěrečném hodnocení celé akce jsme pak mohli konstatovat, že díky obrovskému úsilí organizátorů, kteří jsou motokrosovým sportem nadšeni, se nám podařilo tuto akci zvládnout ke spokojenosti všech přítomných, a tím dostat naše město, nový sportovní areál, ale i náš klub BEMGE MOTOCROSS NOVÝ JIČÍN do podvědomí širokého okolí příznivců motosportu. Všichni, kteří se po celou sezonu potkáváme na trati, a je nás čím dál víc, jsme si vědomi, co pro nás naše trať znamená. Jsme na ni pyšní a jeden vedle druhého víme, že i když nás to mnohdy stojí velké pracovní úsilí při jejich úpravách, tisíckrát se nám to vrátí, když můžeme sednout na motorku či kolo a s plným nasazením a radosti z jízdy se rozjet po trati. Přestože jezdíme první sezónu, můžeme se již nyní díky tomu, že naši nejmladší jezdci jsou vedeni zkušenostmi starších krosařů, pochlubit prvními úspěchy. Nejedno krásné umístění v oblastních, ale i republikových závodech vybojovali za klubové barvy BEMGE zejména Adam Geryk (6 let), Marek Krutil (6 let), Jiří Beseda (9 let), Václav Klich (11 let), Marek Talpa (12 let), Daniel Galia (27 let) a Jan Fiala (35 let).

Možná by se mohlo zdát, že s přicházející zimou i my přerušíme svou činnost, ale vězte, že to nemáme v úmyslu. Chceme trénovat i v zimních podmínkách a navíc se chystáme uspořádat ukázku nových sportů, jakým je třeba v našich podmínkách motoskijöring. Závěrem zbývá jen pozvání, přijďte se za námi podívat a sami uvidíte, že klub BEMGE a jeho areál je plný elánu a žije sportovním duchem. Rádi vás mezi námi uvítáme...

KONTAKTNÍ ADRESA:

Sdružení BEMGE Motocross Nový Jičín
Jiří Beseda
Trlicova 31
741 01 Nový Jičín
Česko (CZ)
tel: (+420) 603 195 268
(+420) 602 780 145

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.novy-jicin.cz

Typ záznamu: Motokrosový areál
AKTUALIZACE: Markéta Kvitová (Informační centrum Nový Jičín) org. 56, 01.11.2005 v 10:53 hodin